En sørgelig dag

Det var et sørgeligt syn der mødte mig da jeg kom hjem efter en lille miniferie idag. 2 store huller i mit største græskar. Da dette ikke er tilladt til DM, er jeg nød til at fjerne det. Desuden vil græskarret også rådne inden så længe!

2013-07-25 - Græskar 1

Min plante har nu næste nået den maximale størrelse på 64m2, hvor jeg er nød til at stoppe væksten. Heldigvis er planten super flot, så jeg er sikker på at jeg stadig kan nå at slå min egen rekord, men danmarksmesterskabet kan jeg vist godt skyde en hvid pind efter. Jeg har flere gange læst at man sagtes kan have 5-6 græskar på størrelse med en basketbold uden af det påvirker det endelige resultat. Jeg har ikke fulgt denne gode regel, og har nu ikke nogen der er større end en tennisbold! Hvor dumt var det lige Kim?? Jeg skal vist have skrevet det ind på min side med tips og tricks, og så huske at følge mine egne råd! 🙂

2013-07-25 - Meier

Herunder kommer et par billeder hvor jeg har fjernet græskarret og savet det igennem på langs så i kan se grunden til de 2 huller.

2013-07-25 - Græskar omkreds

 

2013-07-25 - Græskar omkreds ved enden

På billedet herunder kan man se at væggen på den ene side var alt for tynd. Hvad det skyldes ved jeg ikke, men jeg har set det før.

2013-07-25 - Græskar tværsnit 2013-07-25 - Græskar vægt

Da jeg fjernede flamingoen under græskarret dukkede alle disse små hvide rødder frem. Her kan man tydeligt se hvor omfangsrigt det er. Disse rødder kan nemt trædes i stykker, og derfor bruger nogle af de bedste avlere at lægge brædder på jorden så de kan fordele trykket når de skal ind og se til deres græskar!!

2013-07-25 - Græskar rødder under flamingo

sdf

3 thoughts on “En sørgelig dag

 1. Henrik

  Hej Kim

  Din plante ser meget fin ud men pas på med for meget gødning så får du bare en stor plante og ingen store græskar efter min erfaring..

  Svar
  1. Kim Engrob Bøndergaard Forfatter

   Hej Henrik.
   Tak for råddet. Jeg har ikke givet den ret meget gødning. Planten har fået en masse ko-møj, kyllingegødning og myhrcosia. og intet i de sidste 2 måneder.

   Hvad er dine erfaringer med kæmpegræskar, og har du lyst til at komme på min liste over danske avlere?
   Mvh Kim

   Svar
   1. Henrik

    Jeg dyrker for 3. gang i år. Første år var jeg i Tivoli med et græskar på 149,2 eller sådan noget og blev nummer 5 ud af 8. Dette græskar blev lavet på en plante udenfor mit drivhus men med en klar presenning over. Min hovedplante dette år havde jeg givet ca. 8 m3 heste gødning og dette resulterede i en enorm stor plante på ca. 100 m3 men uden græskar. Sidste år mislykkedes min bestøvning og derfor ingen græskar. I år har jeg for første gang et græskar på min hoved plante og det vejer allerede omkring 80-90 kilo her tæt på dag 30, så det ser fornuftigt ud. Denne plante er gødet med bare 5-6 sække beriget spagnum og har ellers ikke fået gødning.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.