DM 2013

Så oprandt dagen for mit første danmarksmesterskab i kæmpegræskar. Faktisk er det snart 3 uger siden, men her kommer min oplevelse af dagen.:

Fredag aften læssede 3 familiemedlemmer, én nabo og jeg selv mit konkurrencegræskar op bag i vores Citroen Berlingo. Jeg havde forberedt mig godt, så bagagerummet var foret med 2 gamle skumgummi-madrasser. Med lidt besvær fik vi græskarret vippet op på siden og trukket en bigbag ind under dyret. Med 4 håndtag gik det egentlig meget godt til vi nåede ud til bilen. Indtil videre havde vi “kun” løftet 50kg pr mand, men når man skal have et stort græskar op bag i en bil er det altså ikke let at få ordentlig ved på den trange plads. For de to der stod udenfor bilen føltes det som om vi bar hele græskarret selv.

Til sidst lykkedes det dog, og græskarret blev surret forsvarligt fast til bunden af bilen.

Græskar i Berlingo

 

Klokken 04.45 næste morgen ringede vækkeuret, og efter at have samlet min svorger op gik turen tværs over Jylland og Fyn mod Tivoli. Jeg havde modtaget et adgangsbevis fra tivoli, så jeg kunne køre lige ind igennem porten, og ind på de små stier rundt i Tivoli. Efter en lille køretur rundt i parken blev vores græskar læsset af med en gaffeltruck og en bæresele og lagt pænt tilrette på de ventende paller ved boblespringvandet. Det blev hurtigt klar for mig at der ville blive stor kamp om de første 4 pladser, så det var med stor spænding vi afventede selve konkurrencen.

Deltagere DM 2013

Årets DM blev med rigtig mange deltagere, 9 i alt hvoraf en desværre blev diskvalificeret pga. en revne i græskarret. 🙁

8 finalegræskar

Af de 8 finalister var de 3 tidligere deltagere, mens resten af os var “nybegyndere”. Ingen tidligere danmarksmester havde haft heldet eller viljen til at deltage i år, så jeg tror det er tid for et ny kuld græskaravlere til at kæmpe om æren fremover. Vi vil i hvert fald give de gamle kamp til stregen.

Top 4 DM 2013

Kl. 11.30 startede konkurrencen. Vi var omringet at hekse, Pjerrot, Harlekin og Kolumbine samt en dygtig konfrencier så det var meget festligt. Græskarrene blev vejet fra den tilsyneladende mindste ende så spændingen kunne blive udløst til sidst. Vi fik flere overraskelser undervejs, både af græskar der var tungere end forventet og nogle der var lettere. Top 4 blev nok det tætteste opløb nogensinde med 4 græskar indenfor 10 kg. Nina, Martin, Henrik og undertegnede havde hver især vores egene bud på dagens vinder. Efter min mening så Ninas græskar størst ud, og Martins mindst, men ingen af os havde et målebånd i lommen, så vi kunne ikke bruge tabellen. Desværre trak jeg det korteste stå og måtte nøjes med 4. pladsen, sandsynligvis pga. et meget tyndvægget græskar, men jeg havde slet ikke regnet med deltagelse i år, så jeg er meget taknemmelig. Dm var en superfed oplevelse, både for mig selv og min familie. Vi havde en herlig dag i Tivoli, så jeg kommer helt sikkert igen til næste år.

DM 2013, mit græskar

Mit bidrag: En 4. Plads 🙂

Årets resultat blev:

  1. Nina Tin Rasmussen: 210,2 kilo
  2.  Henrik Lund: 207,4 kilo
  3.  Martin Wollesen: 203,3 kilo
  4.  Kim Engrob Bøndergaard: 201,4 kilo
  5.  Carsten Schütter: 172,2 kilo
  6.  Tue Toft: 164,4 kilo
  7.  Casper Hansen: 127,9 kilo
  8.  Mathilde Nielsen: 117,7 kilo
  9.  Anja Schmidt: Diskvalificeret pga. revne)

2013_DM-vinder-001

Tak for en super fed dag!

Her kommer lidt stemningsbilleder fra Tivoli:

DM 2013 - Tivoli-1 DM 2013 - Tivoli-3 DM 2013 - Tivoli-2 DM 2013 - Tivoli-4 DM 2013 - Tivoli-5 DM 2013 - Tivoli-6

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.