16 Juni 2013

Der er altid godt vejr i et drivhus, så min plante vokser fint, og ser bedre ud end nogensinde. Jeg har altid haft problemer med at bladene var for lyse, og efterhånden blev helt brune, for til sidst at visne bort. I år ser det ud til at bladene er en tone mørkere, så min jordforbedring bærer måske eftehånden frugt. Forresten har jeg kigget tilbage i mine indlæg, og det ser ud til at jeg er cirka 14 dage foran sidste år. Et græskar kan i Danmark vokse mellem 5 og 10 kilo om dagen i højsæsonen, så det giver mig mindst 70 kg ekstra.

2013-06-16 - Meier

Jeg har i år nippet alle sideskud af mine sekundære stængler, så jeg får det karakteristiske juletræslignende udseende på min plante. Når man læser om udenlandske avlere, er det oftest deres vej til store græskar, så det er vel et forsøg værd 😉 Jeg har altid ment at mest mulig bladareal må være det bedste for at få et stort græskar, men der er mange der argumenterer med at der går for meget vækst i planten og for lidt i græskarret.

2013-06-16 - græsker hunblomst

Hunblomsten herover er fra den 12 Juni, og sidder ca. 2 meter fra roden. Tiden vil vise om det er den jeg skal satse på. Det er vigtigt frugten har en lang stængel, at den sidder i en god vinkel til hovedstænglen, (helst 90 grader), og at blomsten har så mange frugtanlæg som muligt. Der er normalt 4,5 eller 6!

Til sidst kommer her et billede ind under bladtaget på min plante:

2013-06-16 - Under baldakinen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.