sæson 2012 er i gang

Uha hvor tager det lang tid for sådan et græskarfrø at spire, når man kigger til det hver morgen og aften 🙂

Jeg plantede det første frø den 10 april, og det er først dukket frem her sidst i måneden. Det er et frø fra Ivar Lunds vindergræskar 2011.  Det tog altså ca 14 dage i en vindueskarm mod syd. Ideelt set burde jeg have stillet det lidt lunere, men det var et forsøg. De næste frø blev sat i mit fyrrum hvor temperaturen oftest er over 25 grader. Frøene blev sat den 21/4 og herunder kan du se et billede af den mest fremskredne plante.

Dermed kan jeg konkludere at frøene godt kan spire ved en 15-20 grader, men det går meget hurtigere hvis man har den rigtige temperatur (25-30). Billedet herover er fra i går aftes. Allerede i dag har de 2 første blade foldet sig fint ud.

Hvis det skal gå rigtig stærkt, kan man file frøets kanter med en neglefil og lægge det i blød 12-15 timer. Derefter skal frøet placeres på en fugtig serviet, evt. på en underkop og tildækkes med noget tætsluttende film, så fugten bevares. Efter 24-48 timer vil den første spire komme frem fra den spidse ende af frøet, og nu kan frøet forsigtigt sættes i muld og placeres et varmt sted.

Her kommer lige et billeder at mine fem planter i drivhuset.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.