Jordvarme

Okay! Jeg ved godt at det er tosset, men jeg kunne ikke lade være. Det er altid fedt at købe nye gadgets, og det gælder også græskar-gadgets. Disse elektriske jordvarmekabler kommer fra San Elektro Heat og yder 10W/m. Det skulle være tilstrækkeligt til at hæve jordtemperaturen så meget at jeg kan starte min sæson 14 dage – 3 uger tidligere end normalt. Det vil sige den første halvdel af april. Det er lidt for sent i år, men nu prøver jeg dem lige af 🙂

I mit sidste indlæg skrev jeg at man kunne forspire sine frø ved at lægge dem i vand, og derefter fugtigt og varmt nogle dage. Her kommer lige et billede hvor man kan se frøet hvor det er klart til at sætte i en potte.

Herunder mine 4 mest fremskredne planter. Jeg har 4 i backup, men de er ikke så langt og ikke så pæne.

2 thoughts on “Jordvarme

 1. Lasse Kolding

  Hej Kim
  Meget fin hjemmeside du har kørende. Vi har talt sammen tidligere. Nu skal man jo passe på med gode råd når man nu aldrig har været Danmarksmester men alligevel!
  Jeg kan se at du har været inde på Börje Gustafssons hjemmeside og læg mærke til
  at han er meget tidlig på færde og på dette tidspunkt er hans planter kraftige
  med store blade. Jeg ved godt at han bruger både jord og luftvarme samt kunstigt lys
  og det hjælper selvfølgelig en masse men er også en omkostning i tid og penge. Jeg plantede mine ud den 7. april og sørger så bare for at der er frostfrit i minidrivhuset. Planten vokser godt nok ikke volsomt men alligevel når det begynder at blive lidt vamere om dagen og også om natten, så går det virkelig stærkt for den har trods alt dannet et godt rodnet. Alfa og omega er jo en laaaaaaaang vækstsæson.

  Forsat held og lykke – måske ses vi i tivoli?

  Mange hilsner

  Lasse Kolding

  Svar
  1. kim_engrob Forfatter

   Hej Lasse.
   Tak for rådene. Jeg er ganske rigtigt lidt sent ude, det overraskede mig lidt hvor længe frøene tog om at spire.
   Selvom jeg gør hvad jeg kan er jeg ikke sikker på at jeg kan dyrke et græskar stort nok til danmarksmesterskabet, min jord er ganske enkelt stadig for ringe.
   Som du måske har læst er jeg ved at hæve PH værdien, og tilføre mere næring og humus til jorden, men det er en langsom process. Jeg kunne godt tænke mig at se et par billeder at dine planter, vil du sende mig nogen Du har vist min mail adresse.
   God fornøjelse, og held og lykke i år.

   Venlig hilsen

   Kim Engrob Bøndergaard

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.