Græskardyrkning på Ærø

Dyrkningen af kæmpegræskar på Ærø, begyndte helt lokalt i 2004, med en lille privat græskar avler forening, der konkurrerede indbyrdes og fejrede høsten med mad og drikke.

Ærø-01

Året efter blev høsten udstillet ved vejkanten, og det blev serveret græskarsuppe til alle der kom forbi.

Ærø-02

Vi syntes græskarene var gigantiske – 70,4 kilo.

Ærø-03

2006 blev arrangementet flyttet til det lokale spisested, Den Grønne Gren, og der var gratis servering af græskarsuppe i restauranten.

Ærø-04

Græskarene blev større og større. De nærmede sig de 100 kilo.

Ærø-05

Suppen bliver selvfølgelig altid serveret i en græskarboule.

Ærø-06

I 2010 blev 200 kilos grænsen brudt, med et græskar på 200.3 kilo. En rekord som holder endnu, men som er i stor fare for at blive slået i år. Hvor vi på nuværende tidspunkt er to avlere på øen der er 2-3 uger foran den gamle vækstkurve.

Ærø-07

I 2011 bliver den femfoldige Ærømester Carsten Møller Nielsen, slået af en ny avler Carsten Schütter. Der er igen kommet spænding om resultatet. Dejligt med nye græskar avlere.

Ærø-08

I 2012 og 2013 drager vi til Tivoli, for at finde nye udfordringer.

Efter vækstsæsonen, kommer den mørke tid, hvor der skal laves græskarmænd.

Ærø-10 Ærø-12 Ærø-09 Ærø-11

Indlæg skrevet af Carsten Møller Nielsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.